Trøfler

Wine Traveller tilbyder leverance af årstidens friske trøfler, når disse er tilgængelige direkte leveret fra vor trøffel producent i Toscana. Trøfler købes direkte af områdets trøffeljægere som alle har en certificeret rettighed til området.
Når trøflerne er leveret børstes de forsigtigt, tjekkes hver enkelt grundigt og inddeles efter farve størrelse og kvalitet. Disse friske opgravede trøfler pakkes I forsvarlig emabllage og leverings tiden fra opgravningen til ankomst I danmark er ca 24 timer.
Ordre afgivelse 5 dage før levering. Ved bestilling af den ønskede vægt størrelse, vil der altid være + / - gram vægt da dette ikke kan rammes 100%.
Sommertrøffel: Sort med sæsonstart i maj og slutter i december. Sommertrøffel er sort og nopret udvendig, men indvendig er de cremfarvede / lysebrunne. Smagen er mere blød og rund og ikke helt så kraftig som den sorte vintertrøffel. Duften er næsten på højde med den sorte vintertrøffel.
Latin: Tuber Aestivum vitt.

Efterårstrøffel: Sæsonstart er oktober og slutter januar. Sort og nopret overflade og indvendig lysebrun. Smager og dufter som sort sommertrøffel, dog er den en smule mere aromatisk.
Latin: Tuber Uncinatum Chatin

Den sorte Trøffel – Vintertrøffel: Sæson fra november til marts. Sort nopret udvendig oh meget mørkbrun indvendig. En maget kraftfuld, intens og velsmagende trøffel, nok den mest brugte , da den passer perfekt til stegt kød og vildt , fisk, pasta, æg og smør. Har en markant og kraftig duft, hvor man fornemmer skovbund med mos og svampe.
Latin: Tuber Melanosporum vitt.

Den hvide trøffel: Trøflen over alle trøfler – Trøflernes diamant. Også kaldet: Precius White, da den er meget dyrebar og indbringende for trøffelområderne. Sæson fra oktober til december. Den er meget anderledes end de sorte, der er glat i overfladen, lys nougat farvet og cremet hvid indeni. Den hvide trøffels en den mest intense og kraftfulde både i smag og duft. Har man først smagt en hvid trøffel, glemmer man aldrig denne specielle smag og duft. Der skal ganske få gram til for at give smag og aroma til en hel ret.
Latin: Tuber Magnatum Pico

Hvid forårs trøffel: Sæson fra januar til april. Minder meget om den anden hvide, dog til meget mere humane priser. Dog er den en smule mørkere og smager og dufter markant, men lidt blødere og rundere men også en anelse skarpere.
Latin: Tuber Albidum Pico

Trøffel er i familie med champignon og skabes i symbiose med rødder af forskellig træarter, som eg – hassel – poppel – og lindetræer. Jordbunden som de gror i har stor indflydelse på struktur og farve. Høsten reguleres hvert år efter en lokal kalender og der er ingen der kan få tilladelse til at overskride disse datoer. Kun professionelle og certificerede trøffeljægere har adgang til ”jagten”, som foregår i de sene nattetimer eller tidlig morgen med specialtrænede hunde. Man kan inviteres med på disse trøffeljagter som gæst.
Miljøet og forurening er altødelæggende for trøffel områderne. Så snart trøffeljægeren har fundet trølfler, afleveres disse til Laura og Filippo mod kontant betaling. Trøflerne sælges samme dag i deres forretning i San Miniato eller pakkes forsvarligt med tekstil , tøris og i flamingokasser, sendes samme dag med fly til kunder i det meste af verden. Små eller for mange trøfler laves til de lækreste produkter som: olie – trøffelsmør – pesto – salt og meget andet.