Sommertrøffel: Sort med sæsonstart i maj og slutter i december. Sommertrøffel er sort og nopret udvendig, men indvendig er de cremfarvede / lysebrunne. Smagen er mere blød og rund og ikke helt så kraftig som den sorte vintertrøffel. Duften er næsten på højde med den sorte vintertrøffel. Latin: Tuber Aestivum vitt. |
![]() |
Efterårstrøffel: Sæsonstart er oktober og slutter januar. Sort og nopret overflade og indvendig lysebrun. Smager og dufter som sort sommertrøffel, dog er den en smule mere aromatisk. |
![]() |
Den sorte Trøffel – Vintertrøffel: Sæson fra november til marts. Sort nopret udvendig oh meget mørkbrun indvendig. En maget kraftfuld, intens og velsmagende trøffel, nok den mest brugte , da den passer perfekt til stegt kød og vildt , fisk, pasta, æg og smør. Har en markant og kraftig duft, hvor man fornemmer skovbund med mos og svampe. |
![]() |
Den hvide trøffel: Trøflen over alle trøfler – Trøflernes diamant. Også kaldet: Precius White, da den er meget dyrebar og indbringende for trøffelområderne. Sæson fra oktober til december. Den er meget anderledes end de sorte, der er glat i overfladen, lys nougat farvet og cremet hvid indeni. Den hvide trøffels en den mest intense og kraftfulde både i smag og duft. Har man først smagt en hvid trøffel, glemmer man aldrig denne specielle smag og duft. Der skal ganske få gram til for at give smag og aroma til en hel ret. |
![]() |
Hvid forårs trøffel: Sæson fra januar til april. Minder meget om den anden hvide, dog til meget mere humane priser. Dog er den en smule mørkere og smager og dufter markant, men lidt blødere og rundere men også en anelse skarpere. |
![]() |